סוצ'י 2014: הצצה לתוך ארכיטקטורה אולימפית

עם נעילת המשחקים האולימפיים, גלשנו להעניק לכם זווית קרירה במיוחד לתוך הארכיטקטורה של סוצ'י

אולמפיאדת סוצ'י 2014 העניקה לנו לצד רגעי פייניש ליין מרגשים גם טוויסט אדריכלי מעניין. השנה היא הפעם הראשונה בה אולימפיאדת חורף מתכננת איזור מחדש ומרכזת את כל האירועים בשני גושים מרכזיים המופרדים ביניהם בכביש באורך חמישים קילומטר. בדרך כלל תחרויות מתקיימות במבנים רבים שפזורים בעיר בצורה רנדמולית. הבנייה הטרייה לקראת האירוע כללה 11 מבנים חדשים לגמרי, ביניהם אצטדיוני הוקי, מתקני סקי ואולמות ענק. כדי לארח את האולמפיאדה וליצור תשתית חדשה לגמרי בעיר, נבנו 320 קילומטר של כבישים חדשים, 55 גשרים חדשים ו-22 תעלות, 2 תחנות כוח חדשות, מפעלי מים וכ-50 בתי מלון.

רוסיה, הידועה כמדינה קרה ועתירת שלג, היא כביכול חומר גלם מושלם לאירוח אולמפיאדת החורף. דווקא בגלל זה, מפתיע לגלות שסוצ'י היא העיר החמה ביותר שאי פעם נערכה בה אולימפיאדת חורף. סביב למבנים שתראו שוכנים עצי דקלים ורצועת חוף, לא הנוף שהיית מצפה לראות באירועי חורף אולימפיים. מארגני התחרות אספו עבור התחרות  700,000 מטר מעוקב של שלג מהרים סמוכים.

אצטדיון פישט:

123

תמונה: האתר הרשמי סוצ'י 2014

 ביצי הפאברז'ה הרוסיות המפורסמות, אייקון רוסי ידוע, היוו את ההשראה עבור בניית האצטדיון האולימפי –"פישט". הייעוד של האצטדיון הוא אירוח טקסי הפתיחה והנעילה של האולמפיאדה. שמו של האצטדיון מגיע מהר פישט בחבל קווקז  הסמוך לסוצ'י. את פסגות הר פישט ניתן לראות מהיציע העליון של האצטדיון.

צבע השנה של פנטון, סחלב ורוד, שאצלנו במניפה הוא מופיע בתור Pink Parade IS 1165, כיכב בטקסי הפתיחה והנעילה של האולימפיאדה, בלוגו האולימפיאדה, באלמנטים של תאורה בטקס ובתחרויות ואפילו במדי השומרים בכניסות לאולמות. קירות האצטדיון מורכבים מקירות חצי-שקופים, דרכם בוקעות קרני השמש המשתקפות על פני מימי הים השחור. תכנון המבנה גרף תגובות נלהבות מהקהילה העולמית והוא הספיק להיבחר לאחד האצטדיונים שיארחו את משחקי פיפא – אליפות העולם בכדורגל בשנת 2018.

ארמון ההחלקה אייסברג:

אולימפיאדה אולם אייסברג 1

תמונה: האתר הרשמי סוצ'י 2014

המבנה הצבעוני מתעקל בזוויות מעוגלות ונבנה בהשראת מחליקת קרח בתנועה, או יותר נכון בהשראת "תנועת קפיצה סיבובית משולשת של מחליק אמנותי בפעולה" על פי מתכנני המבנה. גווניו הכחולים של הבניין נבחרו בהשראת זוויות צללית הגוף על משטח ההחלקה. קירות האצטדיון מורכבים מזכוכית צבעונית ו-15,000 טון ברזל. מבפנים – הבניין החדשני מחליף צורה במהירות. הוא משמש להחלקה אמנותית ולמירוצי החלקה קצרים והשימוש הכפול דורש החלפה זריזה ונוחה של התשתיות. בעזרת הבנייה החכמה של האצטדיון לוקח לאנשי האצטדיון רק שעתיים של עבודה להחליף את האולם מתחרות לתחרות.

אולם ההוקי שייבה:

1267788

תמונה: האתר הרשמי סוצ'י 2014

האדריכל וולטר פיכלר תכנן את אולם ההוקי שייבה כבניין הניתן להעברה והרכבה מחדש. כלומר, לאחר המשחקים יהיה ניתן להעתיק את הבניין ממקומו ולהעבירו לכל מקום בעולם. משרד האדריכלים של פיכלר מתמחה במבנים הניתנים לשימוש חוזר על ידי יצירת קונסטרוקציות ברזל מרשימות. המארגנים מספרים על השראת השימוש בצבע במבנה, גווני הלבן והתכלת מדמים תנועת פתיתי שלג הצונחים אט-אט לאדמה, קריצה לפסגות המושלגות סביב לאתר.

.

פורסם בתאריך: חמישי 27.2.2014
שליחה
הדפסה
pin it